Holbøl Frivillige Brandværn
Bliv brandmand i Holbøl

BLIV BRANDMAND I HOLBØL


Vil du være brandmand? - Og vil du være en del af et godt fællesskab?

Uddannelsen til brandmand

Vil du også være brandmand og en del af et godt fælleskab? 


Når man melder sig ind i et brandværn som vores, så giver vi dig hele uddannelsen. Det eneste du skal gøre er at møde op og blive klogere.

Uddannelsen forgår om aftenen og i weekender. På denne måde kan du nemlig passe dit job ved siden af.


Grunduddannelsen, som også kaldes Indsatsuddannelsen, er tilrettelagt som en blanding af aften- og weekenduddannelse med ét modul pr. uge.

Uddannelsen kan også arrangeres som en sammenhængende uddannelse over to hverdagsuger. Dette foregår ofte efter aftale med Brand og Redning Sønderjyllands uddannelsesafdeling.


Der tages hensyn til den enkelte og deres arbejdssituation og privatliv. Det samlede omfang er 74 timer.

Uddannelsen forgår hos Brand og redning Sønderjylland uddannelses afdeling i Tinglev.


Grunduddannelsen efterfølges af Funktionsuddannelsen, som er på 148 timer. Denne del gennemføres som regel over fire hverdagsuger eller otte weekender.
På funktionsuddannelsen bliver du undervist i førstehjælp (med mindre du allerede har et certifikat), røgdykning, eftersøgning, frigørelse fra biler og alle de funktioner, du skal kunne som fuldt befaren brandmand.


Som brandmand hjælper man sit lokal samfund. Man hjælper med mange forskellige ting. Det kan være alt lige fra at grille pølserne til byfesten til at hjælpe en borger når vedkomnes hus brænder.

Er du uddannet brandmand?

- Og bor du i Holbøl eller omegn?


Har du været brandmand indenfor det sidste år? Så tager vi også gerne imod dig.


Er din uddannelse nogle år gammel, så fortvivl ikke. Uddannelsen udløber ikke længere efter 5 år, så du kan derfor ret hurtigt indgå i brandværnet, selvom du tog værnepligtsuddannelse/brandmandsuddannelse for flere år siden. Frem for at tage hele uddannelsen igen, skal dine kompetencer vurderes. Det vil sige, at du sammen med en uddannelses ansvarlig finder ud af, hvad du skal opdateres i for at være klar som brandmand igen.

BRSJ

HOL1

Brandmand i Holbøl

Kan alle blive brandmand?

Som brandmand i Holbøl er man frivillig brandmand.

Frivillige brandmænd udgør rygraden i Brand & Redning Sønderjylland. Frivillige brandmænd har fem minutter fra alarmen går, til de første brandbiler skal forlade garagen. Det stiller selvfølgelig krav til din bopæl og/eller arbejdsplads. At være brandmand er dog ikke ensbetydende med, at du skal være til rådighed hele tiden. Du indgår i en gruppe af brandmænd, som samlet set sørger for at der altid er det nødvendige beredskab.


Vi mødes cirka 12 - 15 gange om året til øvelser, derudover kan der forekomme dage/aftner med socialt samvær hvor vi holder stationen og vores køretøjer ved lige.


Vi har ca. 25-30 udrykninger om året, udrykninger kan komme når som helst. Vi rykker ud, til alt lige fra brande til færdselsuheld, større eller mindre forureninger samt automatiske brandalarmer.


Vi går op i at have et godt fællesskab og hos os er der plads til alle!

Ved du endnu ikke om det er noget for dig?


Der er mulighed for, at man efter aftale, kan få lov til at deltage i en af vores øvelser. Det er en rigtig god måde at finde ud af om, det at være brandmand, er noget for dig.


Kontakt vores kaptajn for information om hvornår vi mødes.

Hvilke krav stiller vi til dig?

Du skal have en god fysik

Ren straffeattest

Du skal være psykisk robust

Du skal være fyldt 18 år.

Du skal have kørekort til Kat. B

Kilde:

https://www.brsj.dk/bliv-frivillig/frivillig-brandmand-5-min-beredskab/

Vil du vide mere?

Nedenfor er links hvor du kan finde mere information om det er være brandmand.

Send en ansøgning!

Det er vildt nemt. Alt du skal gøre er at udfylde felterne nedenfor, huske at krydse af i "Jeg har.." feltet og trykke send.


Hvis ikke du kan udfylde alle "jeg har.." felterne, så send alligevel, vi vil rigtig gerne høre fra dig.


Når vi har modtaget beskeden vil du blive kontaktet af os.

 
 
 
 
mulighed for at være på brandstationen, Møllevej 2A, inden for 5 min.
mulighed for at møde i dagtimerne
stort lastbil kørekort
 
 

Brandkaptajn Per Heesch

Møllevej 2A

Holbøl

6340 Kruså

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

Følg Holbøl frivillige brandværn og Brand og Redning Sønderjylland på Facebook og X. Her kan du følge med i hverdagen, læse lidt om det vi laver samt se billeder.